‘BIM Studenten Battle’ 2017
06 september 2017 
0 min. leestijd

‘BIM Studenten Battle’ 2017

U kunt hier de video zien van de ‘BIM Studenten Battle’ locatie, deelnemers, casus en de prijs. Het waren twee zeer interessante dagen, waarbij de studenten volop bezig zijn geweest met het uitwerken van de casus: de Sphinx sanitair fabriek. Zij hadden als opdracht de fabriek om te zetten naar een woonbestemming. Virtueel was het gebouw naast het NS stations van Alphen aan den Rijn geplaatst. Dat gaf een extra moeilijkheidsgraad aan de opdracht.

BIM Studenten Battle deelnemers 

De volgende hogescholen en universiteit waren deelnemers van de battle: Windesheim, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam (2 teams), Hogeschool Zeeland, Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Saxion, Avans Hogeschool. De hoofdprijs die één van de studenten teams kan winnen is een vier daagse reis naar Las Vegas. Ze zullen daar o.a. de Autodesk University bezoeken. De battle is georganiseerd om studenten te enthousiasmeren. Maar ook om de beste BIM studenten een kans te geven zich te onderscheiden van de rest. Voor de casus heeft BAM het virtuele model van de Sphinx sanitair fabriek ter beschikking gesteld. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op 10 oktober tijdens de ‘BIM Onderwijsdag’. De studenten zijn dan ook opgenomen in het programma. Zij zullen daar per groep een pitch van één minuut geven, waarna de winnaars bekend zullen worden gemaakt.

BIM Studenten Battle organisatie

De battle is mogelijk gemaakt door: BIMregister, Bouwend Nederland, Bouw Informatie Raad, Prorail, ENGIE, BAM, ITANNEX, Dura Vermeer, Autodesk en Arcadis.

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen