BIM Onderwijs last de BIM Studenten Battle af
21 mei 2021 
1 min. leestijd

BIM Onderwijs last de BIM Studenten Battle af

 Persbericht BIM Onderwijs | Alphen aan den Rijn  | 21-05-2021

 Geen BIM Studenten Battle dit jaar

Helaas zal er ook dit jaar geen BIM Studenten Battle zijn. De populaire wedstrijd rond het Bouw Informatie Model voor studenten van het mbo, hbo en wo is door Corona, net als vorig jaar, afgelast. “De gezondheid van deelnemers en begeleiders staat voorop,” zegt organisator Delano Kenepa van BIMregister en BIM Onderwijs. “De Battle is onderdeel van de BIM Onderwijsdag. Die gaat mits het mogelijk is wel door op 4 oktober dit jaar. We kunnen echter niet wachten met de voorbereidingen”

BIM Studenten Battle

De BIM Studenten Battle is onder studenten van het mbo, hbo en wo een begrip geworden. Teams van drie of vier studenten ontwerpen met de hulp van een Bouw Informatie Model een oplossing voor een realistische case. Vorig jaar zou het al weer voor de vierde keer worden gehouden. Helaas brak toen de Covid crisis uit. En ook dit jaar vind de organisatie het verstandiger nog even een jaartje te wachten met de Battle.

“Het leuke aan de BIM Studenten Battle is de intensieve ontwerpwedstrijd waarin teams elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Dat is gezien de huidige omstandigheden niet verantwoord,.” Zegt Delano Kenepa van organisator BIMregister. “Vorig jaar hebben we lang getwijfeld. Nu beslissen we eerder zodat de studenten niet lang in onzekerheid hoeven te zitten. Het is een erg populaire en leerzame krachtmeting waaraan studenten en hun onderwijsinstellingen graag deelnemen. Het toont op speelse maar toch ook serieuze wijze hoe ver de studenten zijn en de organisatie kan kijken of hun BIM onderwijs zich kan meten met de rest.”

De opdrachten die de studenten kregen varieerden van het ontwerpen van een nieuw entreegebouw voor Archeon tot een revitalisatie van een winkelcentrum. Tot de winnaars behoren studenten die nu succesvol  zijn in de Nederlandse bouw als BIM professionals. De resultaten van vorige edities is terug te vinden op de website van BIM Onderwijs en
BIM Onderwijsdag.

BIM Onderwijsdag op 4 oktober

De uitreiking van de BIM Studenten Battle prijzen was een speciaal onderdeel van de BIM Onderwijsdag. Een dag waarop onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid studenten ontvangen en hen op tal van Bouw Informatie Model gerelateerde onderwerpen informeert. Kenepa: “De BIM Onderwijsdag is een prachtig evenement voor professionals en studenten om kennis te verrijken en hun carrière mogelijkheden in de bouw te vergroten. Op 4 oktober gaat dit evenement weer van start. Met 27 masterclasses, verwachten we wederom een interessant programma aan de professionals en studenten te kunnen presenteren!”

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen