BIM Studenten Battle 2020 persbericht
06 april 2020 
3 min. leestijd

BIM Studenten Battle 2020 persbericht

Alphen aan den Rijn 6 april 2020

Schrijf je in voor de BIM Studenten Battle 2020!

De registratie voor de BIM Studenten Battle 2020 is gestart. Teams van vier studenten uit mbo- hbo- en wo opleidingen werken in een Battle aan een praktijk opdracht. Dit jaar gaat het om de renovatie van het winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn. De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag op 5 oktober 2020. De BIM Onderwijsdag organisatie, ondersteund door SB Real Estate, eigenaar van het pand, de Gemeente Alphen aan den Rijn en tal van sponsoren roepen studenten op om het beste van hun kunnen op BIM gebied te tonen.

Drone shot van De Aarhof - Alphen aan den Rijn
Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen a/d Rijn en SB Real Estate

Dit jaar wordt de BIM Studenten Battle voor de vierde keer gehouden. Vorig jaar betrof de opdracht een toegangsgebouw voor het attractiepark Archeon, nu buigen de studenten zich over de renovatie van het winkelcentrum de Aarhof in het centrum van Alphen aan den Rijn. Eigenaar SB Real Estate wil het winkelcentrum weer vitaal maken door onder meer de toevoeging van woningbouw voor senioren en sociale functies. Delano Kenepa, organisator van de BIM Studenten Battle: “Een praktijk case waarin voor de studenten alle aspecten van BIM samenwerken en ontwerpen aan bod komen. We zijn erg blij dat de Gemeente Alphen aan den Rijn en SB Real Estate ons in de gelegenheid stellen dit project op te pakken.

Het jonge SB Real Estate. SB staat voor “Sleeping Beauty” waarmee wordt aangegeven dat de focus ligt op slapend vastgoed dat wakker gekust moet worden. SB Real Estate geeft vanuit dat perspectief de leerlingen alle vrijheid mee te denken over bijzondere oplossingen. Ook de gemeente kijkt uit naar het resultaat van de Battle. Het winkelcentrum is een belangrijk onderdeel van het hart van Alphen. Er is ruimte voor duurzame elementen als groene daken en zonnepanelen.

De BIM Studenten Battle

Tijdens de BIM Studenten Battle gaan studenten in teams van vier aan de slag met de casus. uit de praktijk. Voor de mbo studenten en de hbo/wo studenten zijn er verschillende opdrachten geformuleerd. Op 4 mei ontvangen de teams 80 procent van de casus. Kenepa: “Op 5 juni ontvangen we alle deelnemers bij onze BIM Onderwijspartner ROC Midden Nederland voor de eigenlijke Battle. Dan komt het er op aan of de teams zich goed hebben voorbereid, goed kunnen samenwerken en uiteindelijk een hoog niveau oplossing voor de Aarhof aan de opdrachtgevers inleveren.”

Op de website van de BIM Onderwijsdag vinden studenten alle informatie over de inschrijving. Ze moeten snel reageren, want het aantal plaatsen is beperkt. De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag op 5 oktober. Naast een trofee ontvangen de winnaars ook een geldbedrag van 1010 Euro in vrij te besteden cadeaubonnen.

De Battle en het corona virus

Omdat de organisatie natuurlijk het welzijn van de studenten voorop stelt zullen de richtlijnen van de overheid nauwlettend in de gaten worden gehouden. Kenepa: “Er liggen draaiboeken klaar voor diverse varianten. BIM leent zich natuurlijk ook goed voor werken op afstand. De eigenlijke Battle op 5 juni kan eventueel ook zo gehouden worden, ieder in zijn eigen veilige omgeving, maar wel samen digitaal verbonden via Skype of ander vergader platform. Enkele voorbereidingen van de studenten bij de vorige Battles, vond doorgaans ook in zo’n overlegvorm plaats.”

Prijsuitreiking

“De prijsuitreiking op de BIM Onderwijsdag staat nu gepland op 5 oktober 2020. “Die datum is mogelijk nog naar achteren te schuiven. Met de Jaarbeurs Utrecht zijn we daarover in afstemming,” zegt Kenepa. “Deze informatieve dag voor studenten, onderwijzers, overheid en ontwikkelaars en het bedrijfsleven is elk jaar weer een groter evenement geworden. We hopen dat het ook dit jaar weer de verbinding kan legen tussen alle BIM partijen.”

Top 3 hbo/wo tijdens de BIM Onderwijsdag 2019 prijs uitreiking

Campagnebeeld

Door: Delano Kenepa – BIM Onderwijs

Meer informatie: T. 06 – 34 73 86 09
Informatie over de inschrijving: BIMonderwijsdag.nl

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen