Het winnen van de 'BIM Studenten Battle' 2017 dankzij goede voorbereiding
19 februari 2018 
0 min. leestijd

Het winnen van de 'BIM Studenten Battle' 2017 dankzij goede voorbereiding

BIM-Team NL van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft de BIM Studenten Battle 2017 gewonnen, met als prijs een reis naar Las Vegas. Volgens studente Jur Feijen is dat resultaat te danken aan een goede voorbereiding, de integratie van bouwkunde en civiele techniek, het uitgebreide BIM Onderwijs programma op de HvA, hun teamwork en de begeleiding vanuit Infranea op het gebied van Systems Engineering.

BIM-Team NL van de Hogeschool van Amsterdam slaat een brug tussen het BIMmen tijdens de opleiding en toepassingen in het werkveld. Op basis van de  kernwaarden  inspiratie, ondersteuning en koppeling, helpt een aantal enthousiaste studentassistenten hun vakgenoten met het oplossen van installatie- en gebruikersproble­ men. Om de eigen kennis en vaardigheden te blijven uitdagen, hebben de derdejaars studenten Rick van Wenum, Lucas Chambille en Jur Fijen meegedaan aan de BIM Stu­denten Battle 2017. "Wij hebben die battle gewonnen door onze goede voorbereiding, een doordacht BIM-protocol, de vergaande integratie van bouwkunde en civiele techniek en gedreven teamwork", vertelt Fijen.

Klik op: 'BIM Studenten Battle' winnaars 2017 artikel om het artikel verder te lezen.

De BIM Studenten Battle is een door BIMregister en Bouwend Nederland georganiseerde tweedaagse hackaton, waarin studenten van hbo- en wo-opleidin­gen in teamverband een echte praktijkcase uitwerken. Die case was het ombouwen van de oude Sphinx-fabriek naar een modern wooncomplex, inclusief aansluitingen op het openbaar vervoer en omliggende civiele in­ frastructuur.

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen