BIM Onderwijsdag

Het BIM congres dat je niet mag missen.

BIM Onderwijsdag

Tijd tot de BIM Onderwijsdag 02-10-2024

02-10-2024
Starts at 08:30
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

HET CONGRES DAT BIMMENDE BEDRIJVEN, DE BESTE BIM STUDENTEN EN DE LAATSTE BIM ONTWIKKELINGEN VERBINDT


Aansluiting bedrijfsleven en onderwijs moet beter
Zoals op de hoofdpagina aangegeven is er een grote diversiteit van diepgang  op het gebied van BIM tussen de bedrijven en onderwijs. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting met bedrijven en tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor afstemming lastig blijft. Bedrijven geven ook aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Dit heeft mede te maken met de vergrijzing en dat de bouw als minder sexy en high-tech wordt beschouwd.

Hoe pakken we dat aan?
De ‘BIM Onderwijsdag’ en de ‘BIM Studenten Battle’ dragen bij in het tegengaan van de bovengenoemde uitdagingen en bevorderen daarmee het behalen van de BIM Onderwijs missie. Het zijn unieke activiteiten en passen goed in het ‘leven lang leren’ principe. Beide zijn door de masterclasses, excursies etc. bij uitstek activiteiten om te netwerken, kennis op te halen, kennis te delen en potentieel nieuwe werknemers te vinden.

Het BIM congres voor netwerken en kennis

Geen congres in Nederland waar je zo makkelijk in contact kunt komen met bouw gerelateerde studenten en professionals die interesse en kennis van BIM hebben.Organisatie

De ‘BIM onderwijsdag’ wordt georganiseerd door de onderstaande partijen. De BIM Onderwijsdag organisatie vertegenwoordigt hierin architecten, aannemers, fabrikanten, ingenieurs, installateurs, onderwijsinstellingen en opdrachtgevers. In zijn totaliteit vormen zowel bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties de organisatie voor de ‘BIM Onderwijsdag’. Deze vorm van organisatie en samenwerking is hard nodig om het tekort aan vakmensen en hoger opgeleiden tegen te gaan, de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen en af te stemmen op elk niveau. Enkele partijen zijn tevens onderdeel van de BIM Studenten Battle organisatie en bieden excursies aan voor studenten.

Bekijk het volledige programma

Testimonials van afgelopen jaren

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Martijn - 

BIM Manager bij BESIX NL | Founder Atelier4BIM

Delano is met wat hij opgezet heeft een zegen voor BIM-mend Nederland. Als je in een paar jaar tijd voor elkaar krijgt dat je meer dan 1200 mensen met dezelfde mind-set op een evenement allemaal met een big-smile kan laten rondlopen dan doe je iets echt heel erg goed.... Ik ben trots en tegelijk vereerd dat ik Delano nu al heel wat jaartjes ken en hoop hem in wat voor rol dan ook nog heel vaak tegen te komen. BIM is samenwerken, verbinden en (kennis-)delen... Delano heeft dat als geen ander begrepen!
Ms. Nameless
Add Your Stars

Abdel -

Student van Avans Hogeschool

Het belangrijkste wat ik tijdens de BIM Onderwijsdag heb geleerd is dat niet alleen modelleren belangrijk is, maar ook om te ervaren hoe BIM-processen in de praktijk gaan. Hoe ga je met verschillende disciplines om? Welke eisen stel je aan het modelleerwerk? Welke rollen zijn er? Welke soft skills zijn belangrijk? Welke informatie is van belang voor de specifieke partijen? Door deze dag heb ik een beter beeld gekregen van BIM in de praktijk.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Rolin -

Hbo-docent
Hogeschool Rotterdam

De BIM Onderwijsdag was een groot succes. Met 250 studenten en docenten van de

Hogeschool Rotterdam hebben wij de dag bezocht. Het wordt duidelijk dat ICT een steeds grotere rol gaat spelen in de bouw en niet meer weg te denken is. BIM is nog maar het begin.

Rolin Rolloos
Ms. Nameless
Add Your Stars

Overtuigd? Meld je aan!

Bekijk het programma

Bekijk de informatiemarkt

Voor elke innovator binnen de bouwsector

Jasper van Doorn
Unica kijkt terug op een leuke en informatieve BIM Onderwijsdag, waarbij we veel studenten gesproken hebben. In samenwerking met Visser & Smith Bouw hebben we onder andere een interessante masterclass gegeven over de samenwerking bij een BIM-project. Het is mooi om te zien dat er zo veel studenten aan de gang zijn met  BIM.

Jasper. BIM-Coördinator bij Unica

Matthijs
Tijdens de BIM Onderwijsdag werden o.a. de resultaten bekend gemaakt van de BIM Studenten Battle. Als battle en congres deelnemer dus een dag met extra lading. Tijdens deze dag hebben wij eerst verschillende lezingen gekregen, konden wij onderling kennis uitwisselen en nieuwe mensen ontmoeten. Uiteindelijk was de uitreiking. Ik was met mijn team zeer opgelucht dat wij de eerste prijs hadden gewonnen.
Mathijs. Student bij Hogeschool van Amsterdam
Tim
De BIM Onderwijsdag is uitgegroeid tot een toonaangevend event. Elk jaar grootser in omvang en kwaliteit. Als je gelooft in BIM, dan moet je hier bij zijn. Niet alleen voor de aansluiting met het onderwijs, maar ook om andere voorlopers in BIM te ontmoeten.

Tim. E-Business Manager bij Wavin

Layth Huweil - BIM Engineer

De BIM Onderwijsdag heeft mij tijdens mijn studie een goede indruk gegeven waarop organisaties zich aan het ontwikkelen zijn. Het evenement was ook goed georganiseerd. De focus ligt voornamelijk op de ontwikkelingen van de bedrijven. Indien je nog niet aan de BIM Onderwijsdag hebt deelgenomen raad ik aan om dit te doen. Het voegt een bijdrage toe aan je ontwikkeling.

Layth - BIM Engineer bij WnS Architecten

Interesse in een stand of masterclass tijdens de
BIM Onderwijsdag?