Delano Kenepa, eigenaar van BIMregister en BIM Onderwijs

BIMregister

BIMregister is ontstaan tijdens de studie van Delano Kenepa op de Hogeschool Utrecht. In eerste instantie vielen de activiteiten onder de naam BIM Media. Delano werd echter benaderd door een grote uitgever binnen de bouwsector om de naam BIM Media, website etc. te kopen. Delano Kenepa is toen doorgegaan onder de naam BIMregister. Waarom in eerste instantie BIM Media was opgezet had diverse redenen. Tijdens de studie van Delano in 2007 vond hij het erg lastig om een centrale plek te vinden over Bouw Informatie Model / Bouw Informatie Management kennis, maar ook een bouwbedrijf was lastig te vinden voor zijn stage. Een bouwbedrijf met BIM kennis dan. Daarop heeft Delano besloten BIM Media op te zetten en zowel bestaande content te centraliseren maar ook zelf content te gaan maken. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder..


BIM in de bouw

BIMregister is het register voor bedrijven die actief met BIM bezig zijn. Ook wel het Bouw Informatie Model en/of Bouw Informatie Management. Zowel Nederlands en Belgische bedrijven kunnen zich gratis of betaald registreren. BIMregister bestaat uit een freemium model. Dit is een bedrijfsmodel waarbij in het geval van BIMregister het bedrijfsprofiel gratis wordt aangeboden, maar als men geavanceerde gebruiksmogelijkheden en functionaliteit wenst te hebben er een vergoeding tegenover staat. Denk aan bedrijfsmodellen als LinkedIn, Spotify et cetera.


BIM Onderwijs

Gaandeweg is Delano zich ook steeds meer gaan richten op het onderwijs. Waar hij zelf in 2007 tot 2011 al last had om de juiste BIM kennis en BIM bedrijven te vinden was dat in 2016 beperkt verbeterd. Voor Delano een reden om diverse activiteiten te starten zoals de BIM Onderwijsdag. Het jaarlijks congres in de Jaarbeurs en tot op heden elk jaar door de bezoekers beoordeeld met minimaal een 8. Jammer genoeg door corona heeft de editie 2020 niet plaats kunnen vinden maar is er met alle partners besloten om het congres te verplaatsen naar 4 oktober 2021. Ook nu zijn er weer veel interessante partners betrokken zoals Rijkswaterstaat, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Besix, VORM Holding, Royal HaskoningDHV, 2BA, Gemeente Alphen aan den Rijn, Gemeente Rotterdam enzovoorts. Uiteraard kun je deze partijen ook weer terugvinden in het BIMregister. De BIM Onderwijsdag is één van de activiteiten in relatie tot BIM Onderwijs. De andere activiteiten zijn de landelijke BIM Studenten Battle, BIM Onderwijs Werkgroepen (BIM in het mbo, BIM in het hbo, BIM in het wo), BIM Onderwijs Academy en BIM Onderwijs Support. Omdat al deze activiteiten overlap hebben met elkaar is er besloten om al deze activiteiten te centraliseren onder de kapstok: BIM Onderwijs. BIM Onderwijs is daarmee een zelfstandig bedrijf gelieerd aan BIMregister.