Wees 4 oktober 2022 Bij de BIM Onderwijsdag!
28 juli 2022 
2 min. leestijd

Wees 4 oktober 2022 Bij de BIM Onderwijsdag!

De BIM Onderwijsdag 2022 komt er aan!

Na drie jaar wachten door corona kan de BIM Onderwijsdag eindelijk weer georganiseerd worden. Het evenement dat studenten, het bedrijfsleven en de overheid nader tot elkaar brengt rondom de BIM werkmethodiek, staat voor 4 oktober in de agenda. Organisator Delano Kenepa en een team van vertegenwoordigers uit onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid zetten die dag een onmisbaar programma in elkaar voor iedereen die kennis op wilt doen en zijn netwerk wilt uitbreiden. Zowel professionals als studenten van het mbo, hbo en wo zullen dan ook volop aanwezig zijn.

“Na drie jaar afwezigheid is het eindelijk weer mogelijk de BIM Onderwijsdag te organiseren”, zegt een enthousiaste Delano Kenepa, organisator van het evenement. “En het is hard nodig, want de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Ik merk dat alle betrokken partijen verlangen naar een moment als dit om kennis uit te wisselen, over innovaties te vertellen maar bovenal elkaar weer te zien en te spreken.”

De BIM Onderwijsdag is een dag waarop het reguliere onderwijs, architecten, constructeurs, aannemers, software ontwikkelaars en visionairen hun kennis over het Bouw Informatie Model en Bouw Informatie Management in de vorm van lezingen en masterclasses overdragen op elkaar. Naast het bomvolle lezingenprogramma met interessante keynote speakers, is er een kennis markt met stands van relevante bedrijven uit of betrokken bij de BIM-wereld en alle gelegenheid te netwerken.

Kenepa: “De Nederlandse bouw loopt voorop in Europa als je kijkt naar het bouwen volgens de BIM methodiek. Om die voorsprong te behouden moeten we elkaar informeren en niet alleen studenten maar ook door en zij instromers bewust maken en enthousiasmeren om voor de diverse richtingen die het BIM onderwijs en breder de bouwsector biedt, te kiezen.” Want BIM is veel meer dan een 3D ontwerp van een gebouw. De GWW, de omgeving en gebouw informatie sluiten steeds beter op elkaar aan maar daar komt veel kennis bij kijken. De informatie die tegenwoordig aan een ontwerp wordt toegevoegd is zo slim en veelzijdig dat het architectenbureau, de toeleverende industrie, de regelgeving, de uitvoering en het beheer en onderhoud van gebouwen ongekende mogelijkheden biedt de kwaliteit te verhogen en efficiënter te werken. “De aanwezigen kunnen zich in tal van richtingen verdiepen en specialiseren. Het is een ongekende, uitdagende wereld die zich razendsnel ontwikkeld. Daarom is het waanzinnig interessant de BIM Onderwijsdag bij te wonen als je voor jou een toekomst ziet in de innovatieve wereld van de bouw.”

De BIM Onderwijsdag is op 4 oktober 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. De registratie van het event opent om 08.30 waarna je de informatiemarkt kunt bezoeken. Om 09.20 start de dagvoorzitter   echt en omvat de dag 24 masterclasses, keynote sprekers van Prorail en VORM Holding en een vakbeurs van standhouders. De BIM Onderwijsdag wordt georganiseerd door BIM Onderwijs en de partners.

Aanmelden voor de BIM Onderwijsdag kan via bimonderwijsdag.nl. Daar vind je meer informatie en hier zullen we in de komende weken ook steeds meer content publiceren.

Er is nog één plek beschikbaar op de beursvloer en in het lezingen programma. Heeft uw bedrijf interesse? U kunt onderstaand of via de website contact opnemen met de organisatie voor meer informatie. 

BIM Studenten Battle
Dit jaar organiseren wij een scriptie en eindopdracht battle voor studenten. Ben jij afgestudeerd binnen het mbo, hbo of wo in relatie tot BIM? Tussen juni 2021 en augustus 2022? Met minimaal een 7?

Maak dan kans op mooie prijzen, kom in beeld bij bedrijven in Nederland en krijg een podium in de Jaarbeurs.

Registreren kan via: https://registratie.bimonderwijsdag.nl/studentenbattle

Registreren voor het congres kan via: https://registratie.bimonderwijsdag.nl/bezoeker

Contactpersoon: Delano Kenepa, E. d.kenepa@bimonderwijsdag.nl, M. 06 34 73 86 09

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen