Een nieuwe frisse start voor de BIM Onderwijsdag
30 augustus 2022 
2 min. leestijd

Een nieuwe frisse start voor de BIM Onderwijsdag

De BIM Onderwijsdag keert na drie jaar weer terug. Op 4 oktober van dit jaar in de Jaarbeurs In Utrecht zijn professionals en studenten van hartelijk welkom op een dag vol masterclasses, keynotes en een vakbeurs. De BIM Onderwijsdag beleeft een frisse nieuwe start. In de oude opzet was er een BIM Studenten Battle. Daar is deze keer niet voor gekozen. Organisator Delano Kenepa zegt: “De BIM Studenten Battle hebben we een aantal jaar met veel plezier en groot succes georganiseerd. Maar verandering op zijn tijd is ook goed. Dit jaar organiseren we dan ook geen battle op locatie maar een eindopdracht/scriptie wedstrijd. De top 3 scripties mogen een pitch geven tijdens de BIM Onderwijsdag.” 

Tal van onderwijsinstellingen, BIM deskundigen en bedrijven willen van zich laten horen. Iedereen heeft er zin in om na drie jaar weer eens lekker te kunnen netwerken en over nieuwe BIM ontwikkelingen op de hoogte gebracht te worden. Dus heeft de organisatie een boordevol programma met diverse BIM ontwikkelingen.

Eén van de mooie onderwerpen op de BIM Onderwijsdag was de BIM Studenten Battle. Die is dit jaar in de vorm van een scriptie wedstrijd gestoken. Studenten kunnen hun mooiste, BIM-gerelateerde, onderzoeken en ideeën verwoorden en inzenden. Een deskundige jury kiest de drie beste scripties en deze winnaars mogen hun ideeën aan het grote publiek tijdens de BIM onderwijsdag presenteren.

“Dit jaar maken we weer een frisse nieuwe start. De BIM Onderwijsdag kon drie jaar lang niet op locatie georganiseerd worden door corona,” zegt organisator Delano Kenepa. “Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en we constateren een grote behoefte bij alle partijen om weer deel te nemen aan de BIM Onderwijsdag. Er is heel veel te vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van het Bouw Informatie Model en Bouw Informatie Management. Het digitaliseren van het bouwproces is niet meer weg te denken en speelt een steeds belangrijkere rol. De vraag vanuit de markt naar goed opgeleide studenten, doorstromers en zijinstromers is daarom groot. En op de BIM Onderwijsdag kunnen studenten van het mbo, hbo en wo zich oriënteren op wat deze uitdagende wereld hen te bieden heeft.”

De BIM Onderwijsdag is op 4 oktober 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Vanaf 08.00 openen de deuren voor tickethouders, waarna je de informatiemarkt kunt bezoeken. Om 09.20 start de dagvoorzitter dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot om iedereen welkom te heten in de hoofdzaal. Vervolgens starten we het programma met wel tientallen masterclasses verdeeld over 3 rondes, keynote sprekers en een vakbeurs van standhouders. De BIM Onderwijsdag wordt georganiseerd door BIM Onderwijs en de partners.

Aanmelden voor de BIM Onderwijsdag kan via bimonderwijs.nl of bimonderwijsdag.nl. Daar vind je meer informatie en hier zullen we in de komende weken ook steeds meer sprekers en deelnemers bekend maken.

De directe link voor de registratie is: https://registratie.bimonderwijsdag.nl/bezoeker

Bedrijven die nog willen meedoen, sprekers die zich willen aanmelden; er is nog één plek in het lezingen programma. Wat betreft de stands.. De vakbeurs zit vol. U kunt via de onderstaande gegevens contact opnemen met de organisatie. Tot 4 oktober!

Contact
BIM Onderwijsdag
Delano Kenepa
06-34738609

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen