BIM Onderwijsdag 4 oktober 2021 verplaatst naar 4 oktober 2022
30 augustus 2021 
1 min. leestijd

BIM Onderwijsdag 4 oktober 2021 verplaatst naar 4 oktober 2022

“Het is erg jammer maar een beslissing die we moeten nemen omdat we nog steeds in een corona periode zitten,” zegt BIM Onderwijsdag organisator Delano Kenepa. “De BIM Onderwijsdag van 4 oktober gaat niet door. De voornaamste reden is de onzekerheid rond de corona maatregelen en de daarmee samenhangende veiligheid voor de deelnemers. De komende maand wordt meer duidelijk wat de regering toe zal staan voor dergelijke evenementen. Dat is voor ons te laat om nog op in te spelen. Onder de huidige corona regels zouden we geen congres mogen laten doorgaan, mogelijk dat de BIM Onderwijsdag op 4 oktober met minder mensen (2/3 van de bezoekerscapaciteit) wel georganiseerd mag worden. In overleg met de deelnemende partners is besloten niet voor minder te gaan. Netwerken en kennisdelen is juist de kracht van het evenement en dat wil je met zoveel mogelijk mensen in een veilige omgeving doen.”

Nieuwe datum
 
Maar, zo belooft Kenepa, de BIM Onderwijsdag krijgt een  nieuwe datum. “We zijn in overleg met de Jaarbeurs Utrecht wanneer het evenement alsnog plaatsvindt. Hou dus onze (sociale) media in de gaten. Daar zullen we bekend maken wat de nieuwe datum voor de BIM Onderwijsdag zal zijn.”

De BIM Onderwijsdag verbindt
 
De BIM Onderwijsdag verbindt BIMmende bedrijven, de beste BIM studenten en onderwijs- en kennisinstellingen. Ze delen op deze dag de laatste ontwikkelingen op BIM gebied met elkaar en brengt het onderwijs en bedrijfsleven nader tot elkaar. Want de aansluiting tussen wat het bedrijfsleven nodig heeft en de universiteit, hbo en mbo instellingen aan onderwijs aan haar leerlingen meegeeft op het gebied van BIM moet goed worden afgestemd.

De bouw heeft een groot tekort aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. En BIM maakt de bouw juist weer aantrekkelijk voor een nieuwe generatie. Ook biedt BIM kansen voor ervaren bouwers om hun kennis op een nieuwe manier in het bedrijf toe te passen. De ‘BIM Onderwijsdag’ brengt vraag en aanbod nader tot elkaar. Met unieke activiteiten, masterclasses, excursies en workshops die passen in het ‘leven lang leren’ principe is de BIM Onderwijsdag bij uitstek de plek voor activiteiten om te netwerken, kennis op te halen, kennis te delen en potentieel nieuwe werknemers te vinden.

De BIM onderwijsdag wordt georganiseerd door bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid. De BIM Onderwijsdag organisatie vertegenwoordigt aannemers, architecten, fabrikanten, ingenieurs, installateurs, onderwijsinstellingen en opdrachtgevers.

 

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen