Kunstmatige intelligentie uitgelegd door prof. dr. A.E. Eiben (Gusz Eiben)
05 juli 2019 
0 min. leestijd

Kunstmatige intelligentie uitgelegd door prof. dr. A.E. Eiben (Gusz Eiben)

Prof. Dr. A.E. Eiben (Gusz Eiben) zal één van de keynote sprekers zijn op 2 oktober tijdens de BIM Onderwijsdag. Eiben zal de bezoekers voorzien van een interessante presentatie over Artificial Intelligence (AI).

Guszti Eiben is hoogleraar kunstmatige intelligentie, met de nadruk op robotica. Kennis, enthousiasme en een breed perspectief maken het mogelijk om evolutie, robotica en kunstmatige intelligentie met elkaar te verbinden. Hij werkt in de voorhoede van onderzoek en weet hoe hij moet nadenken over een nieuwe wereld die moedig is, spreekt, leert en machines ontwikkelt.

De toekomst is er al! Wie bepaalt de ethiek en veiligheid van dit onderwerp? Guszti studeerde Wiskunde in Boedapest en promoveerde in Computer Science. Hij is professor aan de VU in Amsterdam en eredoctor aan de Universiteit van York. Hij is een visionair denker en denkt out-of-the-box. Zijn onderzoek richt zich op kunstmatige evolutie. Hij is een internationale expert in het combineren van evolutie en robotica; hij was de eerste ter wereld die twee robots een kind liet krijgen. Met veel enthousiasme voor zijn onderzoeksgebied, dat hij eenvoudig naar zijn publiek projecteert, inspireert hij mensen om na te denken over de toekomst.

Door: Delano Kenepa – BIM Onderwijsdag

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen