Innovatieve BIM software maakt je studie leuker
16 september 2019 
2 min. leestijd

Innovatieve BIM software maakt je studie leuker

Tijdens je studie heb je de tijd om volop te experimenteren met innovatieve (BIM) software. Je wordt niet, of in ieder geval minder, belast door allerlei praktische belemmeringen en beperkingen. Door te experimenteren met verschillende mogelijkheden en technieken maak je je studie leuker en persoonlijker. Er is dan ook genoeg te ontdekken op het gebied van technologie in de bouw. Denk aan de mogelijkheden van BIM voor een beter bouwproces, de verduurzaming van onze gebouwde omgeving, of de potentie die virtual reality en augmented reality in combinatie met ontwerpsoftware heeft. Pak je kans om verder te kijken dan het standaard studiemateriaal dat wordt aangereikt.

In deze blog lees je wat er komt kijken bij het optimaliseren van een BIM proces en welke tools de (BIM) toekomst dienen.

Innovatief BIM proces

Het proces van ontwerpen en bouwen kent vele fases. Een functioneel BIM model met een bijbehorend proces kan je helpen om deze fases efficiënter en leuker te maken. Het is van belang dat je passend bij de fase waarin een project zich bevindt, het juiste gereedschap inzet. Alleen dan kan een BIM proces ook daadwerkelijk aansluiten op een bouwproces en biedt het echt meerwaarde. Naast het ontwerpen en het checken van je model is het ook belangrijk dat de samenwerking geoptimaliseerd is. Dit is bij uitstek de basis van een succesvol BIM proces.

De (BIM) toekomst is nu

Amstel Tower door Powerhouse Company

Het BIM proces biedt ongekende mogelijkheden om het ontwerp- en het bouwproces te veranderen en te verbeteren. Het geeft inzicht in het beoogde eindresultaat, beter dan de meesten zich realiseren. Denk aan de mogelijkheden die virtual reality (VR) biedt. Met een smartphone kun je al het inzicht in je BIM model krijgen waarvan de meeste architecten en aannemers nog steeds denken dat dat iets is voor de ‘toekomst’.

Maar die toekomst is dus nu en dat zorgt ook voor nieuwe functies op aanvulling of ter vervanging van de traditionele. Denk hierbij aan onmisbare functies zoals BIM coördinator, BIM modelleur, BIM regisseur, virtual realist, augmented reality specialist, etc.

Software dat net zo vooruitstrevend is als jij 

Als jij straks de arbeidsmarkt op gaat met een innoverende mind-set en onmisbare skills, is beperkt worden door de software die je gebruikt het laatste wat je wil. Het is daarom belangrijk dat je proeft van vele soorten BIM software zodat je dadelijk op de arbeidsmarkt een kickstart maakt. KUBUS maakt dit mogelijk door gratis softwarelicenties aan studenten te verschaffen. Wil je hierover meer informatie? Klik dan hier.

Tijdens de KUBUS masterclass op de BIM Onderwijsdag doorlopen we in een uur tijd een volledig BIM proces en kun je ervaren hoe dat er echt in de praktijk aan toe gaat. Bezoek onze masterclass op 2 oktober om 08:30 uur in de Spark zaal.


Door: KUBUS

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen