Bouwinnovatie: BIM in de praktijk
13 september 2019 
1 min. leestijd

Bouwinnovatie: BIM in de praktijk

Wat is de beste workflow voor BIM in de praktijk? een vraag die veel BIM’ers bezighoudt. Hoe gebruikt een innoverend architectenbureau BIM in haar workflow en hoe zou je de I van BIM kunnen gebruiken en visualiseren?

Bouwinnovatie

Wij duiken enthousiast de BIM praktijk in en geven je een kijkje in de wereld van een zo’n innoverend Architectenbureau. Volg mee hoe Heren 5 Architecten, bekend van o.a. het Fundahuis en De Entree in Haarlem, als creatieve koploper in de Nederlandse bouwwereld de BIM Basis ILS gebruikt om informatie gestructureerd en eenduidig uit te wisselen met alle partners in het bouwproces.

De Entree – Heren 5

De Entree – Heren 5

Architect Tuan-Tu zal aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laten zien hoe BIM ingezet wordt in de workflow en hoe de uitwisseling met openBIM/IFC in dat plaatje past.

Het Fundahuis – Heren5   

Het Fundahuis – Heren5

                            

BIM in je workflow

IFC4

IFC4

Resource Manager

Resource Manager

Een belangrijk aandachtspunt bij het integreren van BIM in je workflow, is het structureren van alle beschikbare data, het is namelijk makkelijk om het overzicht te verliezen. Door het toepassen van Datavisualisatie in je BIM workflow kan je eenvoudig de beschikbare data stroomlijnen tot een zinvolle informatiebron. Van het uitlezen van geografische data met bouwhoogten, het tonen van de bevolkingsdichtheid met kleurschakeringen op een kaart, tot sneller inzicht krijgen in bouwonderdelen van je BIM model.

Masterclass

In de masterclass toont Architect en BIM-expert Marcel Westers van Design Express, distributeur van CAD/BIM-software Vectorworks, je aan de hand van concrete voorbeelden in Vectorworks de kracht van datavisualisatie bij ontwerpen met BIM.

Kortom: deze sessie biedt een praktijkgerichte BIM-presentatie voor architecten en stedenbouwkundigen in spe, heldere tips om van data een kracht te maken in je workflow, en twee ervaringsdeskundigen om van te leren. Drie goede redenen om je op de BIM Onderwijsdag om 16u30 naar Break Out Room 2 te begeven!

Door: Marcel Westers – Architect & Designer bij Design Express

 

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen