Slimmer BIMmen door visuele samenwerking
30 september 2019 
1 min. leestijd

Slimmer BIMmen door visuele samenwerking

Slimmer BIMmen door visuele samenwerking

De bouwwereld transformeert in hoog tempo, waarbij het delen van informatie centraal staat. Ketensamenwerking en efficiënt informatiemanagement tussen diverse projectpartners is cruciaal. Nieuwe werkmethodieken zoals BIM en Lean dragen hier aan bij. Maar hoe werken teams in het bedrijfsleven veelal samen aan projecten? Traditioneel worden vaak flipovers, whiteboards, post-its en prints gebruikt tijdens brainstormsessies en vergaderingen. Door gebruik te maken van slimme technologie kan dat veel efficiënter. Met innovatieve technologieën zijn we in staat BIM sessies en vergaderingen te digitaliseren waardoor de effectiviteit wordt verhoogd.

Transitie naar 100% digitaal bouwen bij DigiBase

Om de transitie naar 100% digitaal bouwen mogelijk te maken, maakt ook VolkerWessels gebruik van slimme innovaties in hun inspirerende centrum DigiBase. De rol van DigiBase in Nieuwegein is om DigitaalBouwen en werkmethodes zoals BIM gemeengoed te maken binnen alle ondernemingen van VolkerWessels en haar klanten. DigiBase ondersteunt dit met een opleiding- en trainingscentrum voor DigitaalBouwen (Business Support), met ondersteunende faciliteiten in hun eigen digitale kantoor en met digitale diensten rond Project Support en Business Development.

Slimmer samenwerken aan BIM projecten

In de projectruimte bij DigiBase wordt gebruik gemaakt van een interactieve touch wand waar teams samenwerken aan projecten. Interactieve projectoren worden gecombineerd met software, een zogenaamd canvas, dat gevuld kan worden met getypte post-its, afbeeldingen en handgeschreven notities. Alle items kunnen per gebruiker overal op het canvas (op een gladde wand, tot wel 9 meter breed) worden verplaatst en gegroepeerd. Interactief visueel samenwerken, zelfs op afstand, is het eindresultaat.

Benieuwd hoe DigiBase in de praktijk werkt? Ontdek in onderstaande video hoe VolkerWessels het slimmer samenwerken stimuleert. Ervaar ook zelf op 2 oktober hoe visuele samenwerking werkmethodes zoals BIM en Lean kan versterken en bezoek Canon op de informatiemarkt.

https://www.canon.nl/for_work/case-studies/architecten_ingenieursbureaus_bouwnijverheid/volkerwessels/

Door: Canon

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen