Iets met BIM en constructiesoftware
10 september 2019 
2 min. leestijd

Iets met BIM en constructiesoftware

Als student werk je hard voor een goede baan. Misschien weet je al wat je later wilt gaan doen of zelfs waar je wilt werken, super! Zelf wist ik dat nog niet een half jaar geleden. Toen was ik nog student, net als jullie. Ik zocht een leuk bedrijf voor mijn afstudeerstage en via een studievriend kwam ik in gesprek bij een bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had. Construsoft… iets met constructiesoftware.

Mijn vooroordeel van ‘een groepje stoffige IT’ers’ klopte totaal niet. Het begon al bij mijn sollicitatiegesprek. Die had ik met een manager die maar een paar jaar ouder was dan ik. We hadden een goede klik en de opdracht paste prima bij mij. Ze zochten een afstudeerder die het onderwijs beter kon koppelen met het gebruik van BIM-software bij bouwbedrijven. Dat is precies wat de BIM Onderwijsdag graag wil bereiken, vorig jaar mocht ik de sfeer al proeven. Een hele leuke ervaring, dus ik kijk erg uit naar deze editie. Zeker ook omdat ik nu een masterclass mag geven. Maar daarover verderop meer.

Inmiddels heb ik een baan bij Construsoft waarbij ik me in een vrije rol volledig kan focussen op het samenbrengen van kennis en techniek tussen scholen, studenten, leveranciers en bouwbedrijven. Een flinke uitdaging, maar erg leuk om te doen. Een van mijn laatste leuke activiteiten was het organiseren van de kennissessie voor 15 studenten voor de BIM Studenten Battle. De perfecte locatie hiervoor was volgens mij bij Digibase, het centrum voor digitalisering in de bouw van VolkerWessels. Zij zijn al jaren bezig met de digitale transformatie, hebben strategisch gekozen voor de meest geavanceerde soft- en hardware en hebben een hele sterke visie op de toekomst. Deze werd gepresenteerd door René de Groot, de directeur van DigiBase. Al met al een inspirerende middag met veel handvatten voor de studenten waarmee zij hun voordeel kunnen doen tijdens de BIM Studenten Battle.

Winnen masterclass…
…doe je door de juiste masterclass te kiezen 😉 We hebben ook wat leuks bedacht voor de masterclass op 2 oktober tijdens de BIM Onderwijsdag. Waar docenten BIM nog vaak zien als software, gaat het veel verder dan dat. BIM naar de bouwplaats staat centraal en alle rollen in de bouw zullen aan bod komen. We nemen verschillende tools en software mee, zodat we er echt een interactieve praktische sessie van maken. Het moet namelijk vooral leuk zijn om te doen. Als je actief meedoet, kan je zelfs geld verdienen. Niet fictief omdat je tijd bespaart met slimme tools, maar echt geld dat je kunt uitgeven. Wat we precies voor jullie in petto hebben wordt verder uitgelegd tijdens de masterclass. Wat we wel alvast verklappen is dat we ‘iets gaan doen met constructiesoftware’, waaronder Trimble Connect, een van de software waar VolkerWessels integraal mee werkt. Het enige dat jij hoeft mee te nemen is je smartphone of een ander device met een internetverbinding. We hebben straks de enige masterclass waar je juist geïnteresseerd bent als je naar je smartphonescherm zit te staren.

Mocht de masterclass uitverkocht zijn, kom dan zeker even langs bij de infostand van Construsoft. Daar ben ik vast in de buurt te vinden. Tot 2 oktober!

Door: Christophe Schunck – Accountmanager Educational bij Construsoft

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen