Uniforme Objecten Bibliotheek vernieuwd met de ETIM-MC viewer
13 november 2020 
0 min. leestijd

Uniforme Objecten Bibliotheek vernieuwd met de ETIM-MC viewer

Vanaf vandaag is de geplande ETIM-MC viewer voor alle productbladen toegevoegd aan de UOB. Voor fabrikanten is dit een geweldig instrument, omdat het een lijst met puur cijfermatige MC-data direct vertaalt naar een visuele weergave van het product. De viewer voegt zo een nieuwe dimensie toe aan de datavalidatie voor fabrikanten. Ze kunnen aan de hand van de viewer veel sneller en beter beoordelen of de onderliggende data van het product juist is. Invullen van de geometrische waarden wordt daardoor veel inzichtelijker en dus eenvoudiger. Een meerwaarde voor het BIM object.

Modelling Classes

Zo’n 85% van de MC-klassen is inmiddels door Ketenstandaard gereed gemaakt. De overige MC klassen volgen snel. De verwachting is dat de ETIM-MC viewer de toegevoegde waarde van de UOB voor veel fabrikanten zichtbaarder zal maken. En hun deelname daarmee zal versnellen. Steeds meer fabrikanten voegen nu al hun productdata toe aan de UOB. Daarmee worden de mogelijkheden voor specifiek ontwerpen op basis van de UOB elke dag groter.

ETIM-MC viewer

De ETIM-MC viewer is ontwikkeld door 2BA en maakt gebruik van de door de Ketenstandaard Bouw en Techniek opgestelde MC-bladen. De viewer is binnenkort beschikbaar binnen de Classificatie Management Tool (CMT) van ETIM International. De viewer kan worden geïmplementeerd binnen PIM softwareleveranciers.

Deelnemende fabrikanten kunnen nu al over de ETIM-MC viewer beschikken. Ze dienen daarvoor wel vooraf in te loggen binnen de beheeromgeving van 2BA.

Door: 2BA

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen