BIM Onderwijsdag 2022 aftermovie
15 oktober 2022 
2 min. leestijd

BIM Onderwijsdag 2022 aftermovie

Op 4 oktober is de landelijke BIM Onderwijsdag georganiseerd in de Jaarbeurs. Onderwijs, bedrijfsleven en de overheid kwamen samen om kennis te delen en te netwerken. Dat deed men via de tientallen masterclasses, informatiemarkt en keynote sprekers. Bekijk de BIM Onderwijsdag 2022 aftermovie:
Video tekst:
Delano Kenepa - Directeur bij BIM Onderwijs

We zijn vandaag bij de BIM Onderwijsdag 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Het is heel erg belangrijk dat we deze dag organiseren vandaag. Omdat we met elkaar duurzamer willen gaan bouwen, efficiënter willen bouwen en kosten willen besparen. Je ziet dat er bij de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven dat daar nog een gat tussen zit. Door middel van deze dag te organiseren: de BIM Onderwijsdag.. Brengen we deze doelgroepen samen en kan men uiteraard kennis opdoen, door de tientallen masterclasses die we hebben georganiseerd. Daar zijn we super trots op met elkaar.

René de Groot - Directeur bij Digibase (VolkerWessels)

Deze dag is belangrijk omdat het ook over de toekomst gaat van de Nederlandse bouwsector. En toch de jeugd de toekomst heeft en nog een hele lange weg te gaan heeft. Er nog heel veel moet gebeuren in de Nederlandse bouw. 

Maaike Beerepoot - Programmadirecteur bij Rijkswaterstaat

Wat je ziet, is dat we  steeds meer naar data gedreven werken gaan. Zowel in de projecten, met bouw informatie management. Als in het asset management, met asset informatie management. En dagen als dit, zijn er om bij elkaar te kijken waar we staan. Maar ook om studenten enthousiast te krijgen over nieuwe ontwikkelingen in onze sector. 

Ernst Bouma - BIM Manager bij Vink Bouw

BIM Onderwijs is voor ons ontzettend belangrijk. En dat komt door dat er twee thema's bij elkaar komen voor ons. En dat is aan de ene kant, de digitalisering die doorzet. En aan de andere kant, zijn het de studenten. Studenten zijn voor ons ontzetten van belang. Op dit soort dagen gaat het ons niet zo zeer om talenten scouten. Maar gaat het meer om: even vertellen waar wij voor staan, wat we zien en als dat bij je past dan vinden we elkaar vanzelf wel. 

Fabian Breteler - Winnaar BIM Studenten Battle 2022

Ik ben Fabian Breteler, 26 jaar en werkzaam bij BAM. Ik doe daar een traineeship. Ik heb hiervoor de Master Constructie Management & Engineering gedaan aan de TU Eindhoven. Echt super gaaf dat ik heb gewonnen. De inventarisatie applicatie wordt gebruikt door Bnext ondertussen. Het matchen wordt doorontwikkeld door Sweco. Dus daar ben ik hartstikke blij mee. Dat delen van mijn scriptie worden gebruikt in het werkveld. 

Lara Andriessen - Student Construction Management & Engineering

Het geeft je een mooi inzicht in wat er allemaal bestaat. Je kan vakken hebben op de universiteit. Dan leer je alleen maar hapjes en deeltjes en dit is een mooi moment om even alles te zien. Wat is er allemaal mee mogelijk.

Tom Furler - Studente hbo bouwkunde

Ik ben met het bedrijf hier naar toe gekomen, waar ik stage loop. Omdat ik meer wil leren over BIM. Op school krijgen wij niet heel veel BIM geleerd.  Dus dat is dan vanuit mijn kant dat ik zelf het initiatief neem om BIM te leren. Wat het allemaal inhoudt, wat de mogelijkheden zijn en wat het te bieden heeft. 

Daan van der Vorm - Eigenaar VORM Holding

BIM is ongelofelijk belangrijk in de bouw tegenwoordig en in de project ontwikkeling. Het is ooit begonnen als een idee dat het een stuk software is maar inmiddels is het een manier van denken. En we laten met ons bedrijf dan ook graag zien wat de ontwikkelingen op dit gebied zijn. en daarom is het super belangrijk dat er een BIM Onderwijsdag georganiseerd wordt. 

Thymo van den Brug - Informatiemanager Prorail

Volgens mij, is het goed dat Prorail zich hier laat zien. En dat we laten zien dat data gedreven werken heel belangrijk is. En dat de mensen in de zaal ook snappen waar we naar toe gaan. Vanuit een heel ander perspectief. Vanuit een beheerder. Dat is mooi dat dat hier ook kan. Dat we de kans krijgen om dat te delen met elkaar. 

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen