Studenten werken graag met Tekla
02 maart 2023 
1 min. leestijd

Studenten werken graag met Tekla

De terugkomdag voor derdejaarsstudenten van de studie Smart Building aan het Graafschap College Doetinchem, was wel heel bijzonder. Zij mochten een spoedcursus volgen in Zevenaar van Steel Detailing, één van de basiscursussen die Construsoft aanbiedt voor Tekla Structures-gebruikers. Het idee om de spoedcursus te volgen kwam mede doordat hun klasgenoot Willem ter Harmsel stage heeft gelopen bij de Support-afdeling van Construsoft. Maar ook omdat docenten merken dat studenten graag met Tekla willen werken.

Enthousiasme bij spoedcursus

Richard Th. Schooneveldt, docent Smart Building, vertelt: “Smart Building is een nieuwe opleiding die inmiddels vijf jaar bestaat. Vorig jaar hebben we ook al geproefd dat studenten met Tekla wilden werken. Wij hadden zoiets van: ‘wellicht een goed idee om dat nu op te pakken’. Zo kunnen de studenten die het interessant vinden projecten in het aankomende schooljaar in Tekla uitwerken. Met dat vooruitzicht is het leuk om te zien hoe enthousiast ze over de spoedcursus zijn.”

Dankzij de spoedcursus hebben de studenten een groot deel van de software kunnen ervaren. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dan de video!

Tekla Structures voor scholen

Werken met de nieuwste software, die ook in het bedrijfsleven gebruikt wordt? Scholieren kunnen eerst zelf gratis de software proberen. Via Tekla Campus is het mogelijk om direct online een gratis variant van Tekla Structures te gebruiken. In de Campus zijn ook verschillende instructievideo's en opdrachten te vinden, om direct aan de slag te gaan. Al overtuigd van de kracht van de software? Tekla Structures biedt een speciale educatieve licentie voor scholen, die bestaat uit ongelimiteerd jaarlijkse licenties, een jaarlijks onderhoudsprogramma én interactief trainingsmateriaal.


Bron: Construsoft

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen