Infranea staat voor digitale transformatie van de infrastructuur
26 september 2022 
2 min. leestijd

Infranea staat voor digitale transformatie van de infrastructuur

Infranea is een middelgroot ingenieurs en adviesbureau voor BIM, VR/ visualisatie, GWW en Civiele dienstverlening in de Infrastructuursector. Met circa 80 collega’s vormen wij een onderdeel van ons grote moederbedrijf VK architects + engineers. Passion for Digital Engineering zit in ons DNA en wij passen dit toe op vele mooie, uitdagende en complexe projecten in voornamelijk Nederland en België. Hiervoor maken wij gebruik van de laatste technieken en processen op het gebied van het infrastructureel ontwerp. Ook de maatschappelijke plicht om de infrastructuur te promoten bij opleidingen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden een goede begeleiding van studenten en afstudeerders belangrijk. Je wordt dan ook gekoppeld aan een buddy of je kan deelnemen aan een focus groep. Via onze coaching systematiek biedt Infranea tevens de mogelijkheid om snelle stappen te maken.

De inzet van BIM stagiaires

Als bedrijf zijn wij gefocust op een aantal verschillende diensten, waaronder BIM en 3D design maar ook VR simulatie en Digital Twins, waarbij wij onze klanten zoveel mogelijk proberen te ontlasten. In dit proces speelt de inzet van stagiaires natuurlijk ook een rol, want je leert natuurlijk het meeste door het gewoon te doen! Denk hierbij aan (meeloop)functies en rollen zoals BIM-engineers voor de grond weg en waterbouw als civiel kunstwerk modelleurs maar ook BIM-coördinatoren, 4D en 5D, Technische Installatie modelleurs, System Engineers, Unity programmeurs, GIS-medewerkers et cetera.


Onze inzet vindt vaak plaats voor de grotere aannemers in Nederland en België en als stagiair kun je zowel op kantoor van Infranea als on-site op projecten terecht komen. Ook adviesdiensten en projecten voor overheden behoren tot te mogelijkheden.

Masterclass tijdens de BIM Onderwijsdag

Als Infranea vinden wij dat de BIM-onderwijsdag een informatieve voorbereiding is op jouw toekomstige carrière. Wij vinden het dan ook belangrijk om partners te zijn met BIM-onderwijs, want een investering in de studenten van nu is een investering in de toekomst van de infrastructuur!

Tijdens de BIM-onderwijsdag zal Infranea tevens een masterclass geven, gegeven door onze collega Michel Dekker. Het zal geen standaard masterclass zijn maar een interactieve sessie. Gedurende deze BIMgo masterclass zal in de wondere wereld van BIM gedoken worden via korte projectfilmpjes van actuele Infranea projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten als de Groene Boog A16 Rotterdam, de Oranje Loper in Amsterdam, 1e Heinenoordtunnel in Rotterdam, Aanpak wegentunnels Amsterdam, Schiphol en de Oosterweelverbinding in Antwerpen.


Hierbij krijg je een mooie eerste beeld van het project en wat onze projectmedewerkers op het project doen. Je krijgt hier uiteraard ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze professionals.  Een zeer leerzame BIM-ervaring dus en je hebt direct zicht op hoe het dagdagelijks leven van BIM op projecten wordt ingezet! Zeker dus waardevol om bij deze masterclass aanwezig te zijn. De winnaar van de BIMgo sessie wordt in de gelegenheid gesteld om volledig verzorgd een dagje mee te lopen op een of meerdere actieve BIM-projecten van Infranea om op die manier een uniek beeld te krijgen en de bevestiging dat een BIM functie bij Infranea toch echt iets voor jouw is!

 
Door Infranea

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen