Samen met BESIX de toekomst van de bouw vormgeven? Bezoek de masterclass ‘BIM beyond boundaries’
27 september 2023 
2 min. leestijd

Samen met BESIX de toekomst van de bouw vormgeven? Bezoek de masterclass ‘BIM beyond boundaries’

BESIX Nederland is de Nederlandse tak van de internationaal opererende BESIX Group, gevestigd in België. BESIX Nederland is een multidisciplinair bouwbedrijf met een decennialang trackrecord van innovatieve en toonaangevende projecten. Dries Brøns, BIM coördinator BESIX Nederland: “Als hoofdaannemer is het ons doel om alle takken samen te brengen. Dit doen we ook op het gebied van BIM.”

Dries vervolgt: “Binnen BESIX Nederland gebruiken we BIM bij de realisatie van al onze projecten. We houden ons met name bezig met de BIM coördinatie: het samenbrengen van de modellen van de onderaannemers. Hierbij zorgen we ervoor dat zij correcte modellen aanleveren, coördineren we en zorgen we ervoor dat deze modellen worden samengevoegd tot een bruikbaar BIM-model waar men op de bouwplaats mee aan de slag kan. Aan grote projecten werken we met meerdere BIM coördinatoren en een BIM regisseur. Wanneer er modelleerwerk nodig is, kunnen we bovendien altijd een beroep doen op onze eigen modelleerafdeling in Brussel.”

Sluishuis

Sluishuis in Amsterdam. Een van de projecten gemaakt door Besix.

Partnerschap BIM Onderwijs

BESIX gelooft in het belang van de juiste opleiding. “Deze opleiding is een groot onderdeel van de voorbereiding van de volgende generatie bouwprofessionals”, legt Dries uit. “Als toonaangevende speler in sector willen wij graag bijdragen aan die opleiding. Wij begrijpen de cruciale rol van BIM in de moderne bouwindustrie als geen ander en willen onze expertise graag delen. Zo dragen we bij aan de kennis en vaardigheden van de toekomst. Ons partnerschap van BIM Onderwijs en onze aanwezigheid op de BIM Onderwijsdag passen hier heel goed bij.”

Besix stand - BIM Onderwijsdag

Besix stand tijdens de BIM Onderwijsdag 2022

Over grenzen heen

Op de BIM Onderwijsdag verzorgt BESIX de masterclass ‘BIM beyond boundaries: shaping the future of construction with BESIX. Dries: “Bij BESIX gaan we over de grenzen heen. Dit doen we niet alleen door onze grensoverschrijdende manier van werken met BIM, maar ook letterlijk: BESIX Group is namelijk wereldwijd actief. Hierdoor kunnen we de deelnemers aan de masterclass laten ontdekken hoe BIM over de hele wereld wordt toegepast.” 

In de masterclass demonstreert BESIX hoe zij als Belgische marktleider op het gebied van BIM met BIM toonaangevende projecten regisseert. “We delen een aantal praktijkvoorbeelden van complexe projecten en laten zien hoe de inhoudelijke expertise van onze modelleerafdeling in Brussel, maar ook de kennis die wij in Nederland hebben, bijdraagt aan de manier waarop wij digitaal bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van AR en VR.”

abu-dhabi-guggenheim - Besix

Guggenheim museum in Abu Dhabi, momenteel in uitvoering door Besix

Voortrekkersrol

Iedereen is van harte welkom bij de masterclass, maar zeker studenten die out-of-the box denken en de BIM-theorie in de praktijk willen toepassen mogen deze sessie niet missen. “Met de masterclass willen we deelnemers inspireren en informeren over BIM in de bouwindustrie, met name tijdens de uitvoering”, aldus Dries. “We laten zien wat de impact is van virtueel bouwen en hoe BESIX een voortrekkersrol speelt binnen dit domein. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden en inzichten van onze inhoudelijke experts. Natuurlijk is er daarnaast de mogelijkheid om vragen te stellen.”

bim-onderwijsdag-spreker-2023--dries-brns-besix

Ook wanneer je op zoek bent naar interessante carrièremogelijkheden ben je bij BESIX aan het juiste adres. Dries: “We bieden unieke perspectieven en internationale mogelijkheden, waarmee je jouw carrièrekansen kunt vergroten. Kom dus vooral ook even kennismaken bij onze stand op de BIM Onderwijsdag!”

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen