FUTURE BUILD HUBS : Waar gebouw- en gebiedsontwikkeling duurzaam en efficiënter mogelijk wordt.
20 september 2023 
1 min. leestijd

FUTURE BUILD HUBS : Waar gebouw- en gebiedsontwikkeling duurzaam en efficiënter mogelijk wordt.

Een ongecompliceerde benadering van digitale informatie uitwisseling en integratie van data heeft Collaborall aangezet om build hubs te ontwikkelen.

Build hubs zijn regionale of project specifieke gemeenschappelijk data omgevingen waar(overheids)opdrachtgevers en opdrachtnemers hun data uitwisseling duurzaam kunnen organiseren. 

Hiermee kunnen alle betrokkenen in een gebouw- en/of gebiedsontwikkelingsproces of -project, onafhankelijk van hun digitale volwassenheid en beschikbare (software) tools in staat gesteld worden om eenvoudig digitaal gestructureerd informatie uit te wisselen. 

Lees verder: 


Op een build hub zijn de gegevens “real-time connected” en “linked” beschikbaar voor diverse partijen. Door workflow- en takenfunctionaliteiten worden build hub gebruikers georganiseerd en betrokken om vervolgens op het juiste moment, over de juiste data te beschikken. Hierdoor kunnen processen efficiënter en kwalitatief hoogwaardiger verlopen om tot sneller en beter resultaat te komen. 

Met de informatie kunnen o.a. knelpunten worden geanalyseerd, worden samengewerkt, geoptimaliseerd en werkzaamheden worden geprioriteerd. 

Hierdoor kan er niet allen efficiënter worden gewerkt maar kunnen faalkosten worden gereduceerd en ook bijgedragen worden aan duurzaamheid.  

Inmiddels is bewezen dat build hubs hun waarde gedurende alle fasen van de asset lifecycle hebben. 

We zijn blij dat we als CollaborAll met de combinatie van IT en domeinkennis kunnen bijdragen aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken.  

Daarom worden de Collaborall/ANT build hubs als Urban Development Platform (UDP) nu opensource beschikbaar gemaakt.   

Het CollaborAll/ ANT UDP samen met een methodiek en best practices van het realiseren,. implementeren en duurzaam verankeren van kennis en ervaring voor betrokken worden bereikbaar gemaakt door Stichting MONADY , the future build hub.  

 MONADY zorgt dat opdrachtgevers, opdrachtnemers en het onderwijsinstituten de middelen beschikbaar krijgen om deze buil dhubs te realiseren.  

Met trots kunnen we aankondigen dat we tijdens de BIM onderwijsdag de stichting MONADY officieel zullen lanceren.

 Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen