Bricsys® helpt bouwindustrie met digitale transitie
03 juli 2023 
in 3D
2 min. leestijd

Bricsys® helpt bouwindustrie met digitale transitie

“Met onze software verlagen we de drempel om met BIM aan de slag te gaan”

Het Belgische Bricsys® biedt verschillende CAD-programma's gericht op het optimaliseren van het tekenproces en het verbeteren van de nauwkeurigheid van het modelleren. Met de oplossingen BricsCAD® Lite, BricsCAD® Pro, BricsCAD® BIM, BricsCAD® Mechanical en de cloudoplossing Bricsys® 24/7 voldoet het softwarebedrijf aan elke klantbehoefte.

Melissa Rivera is als productmanager verantwoordelijk voor het beheer van BricsCAD® BIM en Bricsys® 24/7. Zij vertelt: “Met onze CAD-programma’s bieden wij organisaties een alternatief voor traditionele CAD-tools. Onze programma’s bieden heel wat vertrouwde functionaliteiten aan, maar met heel wat toegevoegde tools om de productiviteit te verhogen. Traditioneel zien we dat gebruikers, om van 2D naar 3D en BIM te gaan, meerdere andere softwares moeten leren gebruiken. Wij bieden alle software in één pakket: 2D, 3D, BIM en Mechanical. Gebruikers hoeven slechts één platform te installeren. Naast een abonnement, bieden wij ook de vrijheid om een permanente licentie af te nemen.”

BIM voor iedereen

“Wij willen organisaties een software aanbieden die zo gebruiksvriendelijk mogelijk is”, vervolgt Melissa. “BIM heeft veel voordelen. Het maakt het mogelijk om efficiënter te werken, met een grote return of investment. Tegelijkertijd is er voor de grote groep mensen die op dit moment nog in 2d werkt een grote drempel om hiermee aan de slag te gaan. Traditionele BIM-software is vaak ingewikkeld, duur en het vergt veel tijd om hiermee te leren werken. Dit zorgt voor frustraties waardoor sommigen de voordelen van BIM niet ten volle benut kunnen worden. CAD-gebruikers willen wel met BIM werken, maar op een doelgerichte en behapbare manier. Bricsys wil de frustraties van gebruikers zoveel mogelijk wegnemen en vooral ook: de drempel om met BIM aan de slag te gaan verlagen. Wij geloven dat je geen BIM-specialist hoeft te zijn om met BIM te kunnen werken. Met onze software helpen we mensen en organisaties om toch de stap te zetten en met BIM aan de slag te gaan. Met ons BIM-programma kan iedereen relatief eenvoudig een 3D-model maken. Vervolgens maakt onze software gebruik van machine learning voor de classificatie.”

Groeien in Nederland en België

Door aan te sluiten bij BIMregister en BIM Onderwijs wil Bricsys® haar bekendheid binnen de Belgische en de Nederlandse (onderwijs) markt vergroten. Melissa: “Onze BricsCAD®-producten worden overal ter wereld gebruikt, van China tot de Verenigde Staten. Toch blijven we een sterke band houden met onze thuismarkt in België en Nederland. Als het om BIM gaat vinden wij het belangrijk om met openBIM te werken. We werken met het DWG-formaat, de standaard in de industrie, en kunnen ook veel andere formaten, zoals BCF, RVT, RFA, SKP en point clouds, in onze software importeren. Zeker in Europa zijn bij samenwerking met andere partijen IFC en BCF standaard bestandsformaten, wat wij ook van harte aanbevelen. We merken dan ook dat op de Belgische en Nederlandse markt onze sterke focus op OpenBIM heel erg gewaardeerd wordt. Hier hebben wij veel te bieden!”


Over Bricsys®

Bricsys® - onderdeel van Hexagon - is het wereldwijde technologiebedrijf dat de BricsCAD® familie van computer-aided design (CAD) producten en het Bricsys® 24/7 cloud-based samenwerkingsplatform creëert. Wij streven ernaar de productiviteit van onze klanten te verhogen door ontwerp, engineering, constructie en productie workflows te automatiseren met open en interoperabele technologische oplossingen.  Meer informatie op bricsys.com.    

Hexagon is een wereldwijde leider in digitale realiteitsoplossingen. Kom meer te weten over Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) op hexagon.com en volg ons @HexagonAB.

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen