BIM Studenten Battle 2018: case Rijnhaven Alphen aan den Rijn
21 augustus 2018 
1 min. leestijd

BIM Studenten Battle 2018: case Rijnhaven Alphen aan den Rijn

BIM casus

Rijnhaven Oost, een oud industriegebied gelegen aan het water van industrieterrein Rijnhaven in Alphen aan den Rijn, heeft dringend een opfrisbeurt nodig. Negen teams, met in totaal 36 studenten, gaan zich daarover buigen, tijdens de tweede editie van de BIM Studenten Battle op 23, 24 en 25 augustus.

Studenten van verschillende hoger beroeps onderwijs en wetenschappelijk onderwijs instellingen hebben zich aangemeld voor de landelijke BIM Studenten Battle. Dit jaar hebben zelfs studenten uit België en Duitsland zich aangemeld. Tijdens de laatste vakantiedagen zullen de teams de strijd met elkaar aangaan en zich buigen over de vraag hoe waarde toegevoegd kan worden aan een verouderd industriegebied. Gemeente Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland zijn als opdrachtgever daarom nauw betrokken bij de Battle. De gemeente zal ook een rondleiding geven op de plek van de casus om zo de studenten te voorzien van de benodigde informatie.

Bouwproces

Tijdens de Battle draait het niet alleen om modelleren, maar ook om het bouwproces. Vanaf het kopen van grond, het ontwerpen van een gebouw tot aan rekening houden met de wegen, rivieren, installaties, en het beheer en onderhoud.

De studenten worden bijgestaan door de BIM Onderwijsdag partners. Zij organiseren diverse masterclasses en zogenaamde adviesrondes, waarin de studenten gericht hun vragen kunnen stellen. De partners zijn terug te vinden op de website.

De BIM Studenten Battle bestaat uit een aantal fasen. Zoals ontwerp, samenwerken maar ook op welke wijze de benodigde informatie wordt gevonden. Alle fasen tellen mee voor de eindscore. Het team met de hoogste eindscore wint de prijs, namelijk een Open BIM World Tour.

Bekendmaking

De Battle winnaars worden bekend gemaakt op 3 oktober tijdens het congres. Benieuwd wie de winnaars zijn? Registreer je dan snel.

Mocht je meer informatie willen hebben over de Battle? Hou dan de battle pagina in de gaten op onze site: www.bimonderwijs.nl.

Wij wensen alle deelnemers uiteraard veel succes met de battle!

BIM Onderwijs organisatie

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen