BIM-BAM-DOM…regelgeving automatiseren → hoe & waarom?
13 september 2022 
1 min. leestijd

BIM-BAM-DOM…regelgeving automatiseren → hoe & waarom?

Tikkie treurig werk…
 
Je weet dat je iets gaat doen wat al gedaan is. Wat feitelijk al voorhanden is in een BIM-model. 

Echter, voor jouw taak is dit niet beschikbaar/toepasbaar. Daarom ga je weer vrolijk ambachtelijk aan het werk. Repetitief en oninteressant betaald werk, waar jij klaar mee bent, allang! 

Want als jij verzint dat het anders kan…dan kan het…toch?

Projectgegevens voor navigatie
 Om van een ontwerp te beoordelen of het aan bouwwet- en regelgeving voldoet heb je projectgegevens/data nodig zoals afmetingen/materialen/geometrie/verhoudingen/functie.

Bij aanvang van een project zijn deze gegevens nauwelijks beschikbaar. Tijdens het ontwerpen komt er vanzelf steeds meer data beschikbaar in het BIM-projectmodel door het maken van voortgang.

Stel nu, dat jouw beschikbare projectgegevens je laat navigeren langs ontwerpscenario’s, detail oplossingen, en materialisatie opgaven. Waarbij software je direct toont wat de consequenties zijn, waardoor jijzelf, je collega’s, samenwerkingspartners én opdrachtgevers zien wat wel kan en wat niet.

Niet op basis van een mening of inschatting, maar wel op basis van gecertificeerde/gevalideerde tools. Zou dat helpen om het treurige werk achter je te laten en je echt uit te dagen?

Impact met Bimpact
 Tijdens de BIM Onderwijsdag verzorgen wij een masterclass waarin we laten zien hoe je projectgegevens uit je BIM-model gebruikt om onderdelen van het Bouwbesluit en MPG te beoordelen.

We laten je zien hoe de BOUWBESLUIT-ontwerp/toetshulp en MGP-ontwerp/toetshulp op basis van beschikbare geometrie en projectgegevens berekeningen uitvoeren en hoe jij als gebruiker tot conclusies komt en navigeert door je model.

Ook lichten we je toe hoe wij onze gebruikersgroepen hebben geclusterd aan de hand van de Standaard Taakbeschrijving 2014, dit kan jou inzicht bieden in welke partijen misschien interessant zijn voor jou, voor stage/afstuderen of als werkgever.

Ongeduldig, geïnteresseerd en kritisch?
 Bekijk dan alvast op onze website www.bimpact.nl naar animatiefilmpjes of e-learning modules (www.bimpact.nl/diensten/e-learning/) en bereid je maximaal voor op onze masterclass tijdens de BIM Onderwijsdag op 4 oktober in de Jaarbeurs.

Verzin zelf nieuwe oplossingen, stel ons lastige vragen en verbaas ons met jouw ideeën. Want…als jij verzint dat het anders kan…dan zou het moeten kunnen…toch?

Door: Bimpact - Radboud van Hemel

 

Over de schrijver
De BIM Onderwijs redactie plaatst content namens de eigen organisatie en namens de partners.
Reactie plaatsen